عزازیل

عزازیل

آخرین مطالب

پربیننده ترین مطالب

محبوب ترین مطالب

جدی بگیرید!!!

سه شنبه, ۲۳ دی ۱۳۹۳، ۰۲:۵۱ ق.ظ

مشکلات فیلم کوتاه در ایران را جدی بگیرید،فیلم کوتاه بخشی از سینما است که در ایران اصلا جدی گرفته نمی‌شه و فیلم کوتاه سازان با مشکلات بسیاری مواجه هستند.مثلا حضور نداشتن قشر عام مردم به عنوان مخاطب باعث شده ساخت فیلم کوتاه یا برای جشنواره باشد یا برای محفل‌ها،خوب این امر سوژه‌ها و ایده‌های ساخت رو محدود و به سمت و سوی خاص می‌کشد و این باور را جا می‌اندازه که فیلم کوتاه نمی‌تواند مخاطب به سینما بکشد.که به‌نظر من این بزرگترین جفای است که به فیلم کوتاه می‌شود چون واقعا فیلم کوتاه‌های هستند که باعث به وجد آمد مخاطب شده و بسیار بر آن‌هاتاثیر گذاشته،باید در نظر داشته باشیم تا وقتی گیشه‌ای مناسب برای فیلم کوتاه وجود نداشته باشد توان‌مندی فیلم کوتاه در عرصه هنر و فرهنگ نمایان نه‌خواهد شد.پس باید در ابتدا بستر ارتباط مخاطب با این فیلم‌ها ایجاد کنیم،البته ما در هر زمینه هنری باید این بستر را داشته باشیم.در نهایت هم با جشنواره‌های هدف‌مند محدوده سوژه‌ها و ایده‌های ساخت فیلم کوتاه را از این سمت و سوی خاص و بسته خارج کنیم.

مشکل دیگری که فیلم کوتاه با آن مواجه است سطح شناخت پایین کارگردان‌ها از مبانی و اصول تکنیک ساخت فیلم کوتاه است،مشکل اینجا است که فیلم کوتاه سازان اکثرا تحصیل کرده رشته سینما در دانشگاه هستند یا حداقل در یکی از این موسسات فیلم سازی دوره دیده‌اند خوب متاسفانه در کشور ما دروه‌های آموزشی سینما تفکیک نشده است و تمام این دوره‌ها بر اصول فیلم سینمای سازی بنا شده است،که باید بگویم در اکثر دنیا این گونه نیست،جای خواندم رشته سینما در آمریکا پنج رشته جدا از هم است.حالا فکر کنید این فیلم سازان تمام اطلاعاتی که دارند بر اساس مبانی سینمایی است و پیاده کردن این الگو در فیلم‌های کوتاه  چه مسائلی با خود به همراه دارد و چه ایده‌های نابی که به‌خاطر این مشکلات به هدر می‌روند و این عدم موفقیت فیلم کوتاه سازان موجب چه پیامدهای می‌شود.

به طور مثال فیلم کوتاه میتینگ ساخته آقای ربیعی که به تازه‌گی مطرح شده است دچار همین مشکل است.ایده و فیلم‌نامه کار بسیار عالی است ولی متاسفانه وقتی کار را می‌بینید دچار ابهام می‌شوید که تمام ارزش این کار را از بین می‌برد.در ساختار این کار به شدت فرم گرایی اتفاق افتاده که باعث ابهام و ناهماهنگی داستان با تصویر شده و باعث می‌شود در انتها تماشای کار به خودتان بد و بی‌راه بگویید.

در کار مشخص است که اولین عنصر ساخت فیلم کوتاه را به‌طور کل فراموش شده است،چون اصلا عنصر زمان و بیان ساده تصویری را در کار وجود ندارد. آقای ربیعی با این که تجربه‌ی خوبی در این عرصه دارد اما اصلا شناخت مناسبی از فیلم کوتاه ندارد و هر چه می‌داند از سر تجربه است.

برای این مشکل هم فقط وفقط یک راه‌حل وجود دارد،آن هم اصلاح چارت‌های تحصیلات تکمیلی هنر می‌باشد.کشور ما کم کم ۵۰ تا از رشته‌های اصلی حوزه هنر را در دانشگاه‌های خود ندارد و باید منابع اصلی تدریس رشته‌های هنر هم به روز رسانی شود.به‌طور مثال درس مکاتب ادبی،هنوز که هنوز جلسه آخر می‌رسید به مکاتب هنری قرن بیستم که تو یک جلسه یک قرن توضیح داده می‌شود،به گذریم از این پانزده سال  قرن بیست و یک که انگار اتفاق ادبی مهمی نه داشته.

در پایان کافیه یک نگاه به ده ساله اخیر فیلم کوتاه آمریکا انجام به دهید تا متوجه تاثیر گذاری این آثار در پوسته فرهنگ آمریکا شوید وآن وقت است که ارزش فیلم کوتاه را خواهید فهمید.

 

عزازیل زمستان ۹۳

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۳/۱۰/۲۳
عزازیل

نظرات  (۱)

در موردِ آن بندِ "مفاد تحصیلی" که فرمودید باید عرض کنم که تز آقایان -اساتیدِ محترم هنر- این است برای فهمِ درست همه ی چیزهای معاصر درباره ی هنر -ژانرهای حاضر، رسانه های حاضر، انواع راه کارهای فرمی و الخ- باید اول "تاریخ هنر" را درست فهم کرد که "از دلِ دانستن تاریخ است که می شود ارز و کاربردِ هنرِ معاصر را فهمید" و از این دست اراجیف. پس چه می کنند؟ توی همه ی دانش کده های هنر تاریخ هنر، تاریخ تکنولوژی، تاریخ ادبیات، تاریخ انیمیشن، تاریخ تلویزیون، تاریخ سینما، تاریخ فلسفه ... و هزار تاریخِ مزخرف دیگر را طی چهار سال کارشناسی عرض می کنند و زمانِ "حال"ِ پدیده ها را وامی گذارند. یعنی از این می زنند تا به آن برسند. از اینِ حاضرِ رایج می گذرند تا به آنِ رفته ی از رواج افتاده برسند. ... و اتفاقی که می افتد این که فارغ التحصیلان همه چیز می دانند الا چیزی که بابت ش ثبت نام کرده اند و جان کنده اند به پذیرفته شدن به آموختن ش. یعنی تو مثلاً تاریخ گرافیک از اولین نگاره های چوبیِ چین را تا همین قرنِ اخیر می دانی، اما نمی توانی در عرصه ی معاصر آن هنر حرفی برای گفتن داشته باشی. می توانی افکارِ احمقانه ی فلاسفه ی تاریخ را یک به یک از بر بگویی اما نمی دانی فلاسفه ی معاصر کدام ند و مظهرِ فلسفه شان در عالمِ سیاست و حکومت کدام است. ... و الی آخر. 

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی